Печеніжинська ОТГ здобула чергову перемогу у випробування проекту "Громада на мільйон"


Звана вечеря з Послом Австрії в Україні та ранкові обливання в стилі «ice bucket challenge» – були лише першими несподіванками для команд чотирьох ОТГ. Далі, спроби правильно підготувати загін для овець, постригти їх та порахувати скільки саме овець потрібно постригти для виготовлення чотирьох ліжників.

За результатами усіх випробувань інвестор Дмитро Огнєв віддав перемогу команді Печеніжинської громади, йдеться на сторінці "Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування".

«У людини є потенціал, їй потрібно допомогти його розвинути», - наголосив він оголошуючи переможця.

Заповітний квиточок та подорож до Австрії, знайомство з роботою на фермах та кінцевим продуктом місцевих підприємців-фермерів отримав підприємець з прикарпатської ОТГ Василь Стефурак, який разом з головою Печеніжинської ОТГ Ігорем Довіраком найкраще впорався із завданнями.

«Якість, якість і ще раз якість! Потрібно робити як для себе. Мій основний висновок після подорожі та знайомства з австрійськими фермерами. А ще технології. Вони одна із запорук успіху. Ми ж не по трембіті до сусідів, а по-телефону дзвонимо», - розповів печеніжинський фермер Василь Стефурак в інтерв’ю проекту «Громада на мільйон» після подорожі до Австрії.

Тепер на команди громад чекає ще одне завдання – збудувати кошару для тридцяти овець за тиждень. У кого вийде краще – той має шанс отримати три десятки племінних овець від інвестора проекту Дмитра Огнєва для розвитку власного господарства.