Перечекав: Відомий український політик уникнув відповідальності за п’яну їзду


25 червня у Яремчанському міському суді розглянули справу адмінправопорушення щодо політика, екс-консула Володимира Цвіля.

Як відомо, у березні цього року патрульні зупинили за порушення Mercedes-Benz GL 550, за кермом якого був Володимир Цвіль. Патрульним водій представлявся, як «відомий український політик», мовляв через те його потрібно було відпустити. Після огляду в обласному наркодиспансері медики підтвердили, що водій нетверезий. 

Спочатку справа потрапила на розгляд в Івано-Франківський міський суд. Втім, на перше засідання Цвіль не з’явився, однак подав клопотання про направлення адміністративної справи в Яремчанський міський суд, оскільки він проживає та зареєстрований там.

Але й на засідання у Яремчанський суд  Володимир Цвіль не приходив. Відтак, 25 червня дослідивши матеріали справи, суддя Іванов дійшов висновку, що оскільки строки накладення адміністративного стягнення на момент розгляду справи закінчились, то провадження у справі слід закрити.

Довідково: Володимир Цвіль -  колишній консул України в Мюнхені. У 2002 році він написав книгу про «касетний скандал» - прослуховування кабінету президента Леоніда Кучми у зв'язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе. Цвіль був в центрі цих подій і згодом описав їх у своїй книзі «У центрі касетного скандалу. Розповідь очевидця». У 2016 році балотувався до Верховної Ради України у калуському округу (№85). Втім, нардепом не став.