Переваги спліт-систем: їх головні особливості


Вентилятори, які були популярними протягом кількох десятиліть, поступово відходять у минуле. У квартирах, приватних будинках і корпоративних офісах встановлюються спліт-кондиціонери. З кожним днем їх стає більше, оскільки користувачі встигли оцінити всі переваги системи.

Щороку компанії-виробники працюють над створенням нових більш потужних і технологічних девайсів, з внутрішніми і зовнішніми блоками.

Типи спліт-систем

Основна класифікація спліт-кондиціонерів eldorado.ua/air-conditioners/split/ - по розміщенню. Устаткування монтується на всіх можливих поверхнях - стіні, стелі, підлозі. Є моделі, що встановлюються на колони.

Є моделі, яким потрібно додаткове підживлення вуличним повітрям. Існують аналоги, у яких відсутня трубка для виходу з кімнати (з ними працювати набагато простіше).

Спочатку мова йшла про побутові девайси. Вибір залежив лише від розміру площі (наприклад, кондиціонери, що монтуються на підлозі чи стелі, стануть ідеальним варіантом для величезних засклених кімнат). Окремо слід розглянути касетні спліт-системи, які вважаються професійними. Вони ставляться в просторих приміщеннях, де скупчується величезна кількість людей (концертні та виставкові зали, виробничі приміщення). Комунікації та дроти ховаються в підвісних стелях.

Відносно нещодавно з'явилися колонні кондиціонери. Вони зустрічаються в театрах, будинках культури та інших будівлях з великим числом колон. Вони зручні в управлінні та рівномірно розподіляють прохолоду.

Чому саме спліт

Спліт-кондиціонер - це прекрасне рішення для охолодження повітря в різних по кубатурі приміщеннях. Власники, які поставили таке обладнання у себе вдома або на роботі, виділяють наступні плюси:

  • великий вибір - покупець може орієнтуватися на різні критерії (виробник, цінова категорія, кольорова гамма, наявність додаткових функцій та ін.);
  • оптимальна вартість - купити кондиціонер набагато вигідніше, ніж кожен раз купувати вентилятор, який незабаром ламається. Також ціну здебільшого формує бренд;
  • відсутність гучного шуму - техніка працює тихо, нікому не заважає і не дратує;
  • сучасний, лаконічний дизайн - спліт-система прекрасно вписується в будь-який інтер'єр і анітрохи його не псує;
  • наявність різних режимів роботи - днем ​​можна включати девайс в звичайному режимі, вночі переходити на енергозберігаючий (власники потім помітять істотну економію коштів).

Ще одна значна перевага системи спліт-кондиціонування - рівномірний розподіл охолодженого повітря (незалежно від типу, призначення, площі). Вона працює таким чином, що повітря охолоджується відразу в п'яти кімнатах. Така приголомшлива можливість була досягнута за рахунок системи трубок, що йдуть в стелю. Блоки встановлюються у ванних кімнатах, коморах, коридорах.

Рекомендації по вибору кондиціонера

Перед купівлею кондиціонера настійно рекомендується ознайомитися з усім асортиментом, представленим в магазині побутової техніки. Не слід зупинятися на одній моделі, нехай вона й здалася найкращою. Кожен девайс має свої переваги й недоліки.

Можна почитати відгуки в інтернеті, проконсультуватися зі знайомими або поспілкуватися з продавцями. Уявлення про хороші кондиціонери значно деталізуються.

Але і після придбання не варто розслаблятися. В обов'язковому порядку треба перевірити комплектацію, щоб в коробці лежали дроти, трубки, елементи кріплення і пульт управління. Не потрібно забувати про документи, зокрема, про гарантійний талон від виробника.

Спліт-система - це вигідне придбання, яке прослужить роки. З нею люди відчують справжній комфорт, рятуючись літньої спеки. Головне - вдумливо обрати девайс.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!