Перевізники Івано-Франківська вийшли під міськраду, щоб заявити про тиск від нардепа Солов'я


Кілька десятків підприємців, що співпрацюють з підприємцем-перевізником Володимиром Соханом, пікетують міську раду на знак протесту проти втручання нардепа Юрія Солов'я у міський конкурс на пасажирські перевезення.

За словами представників перевізників, вони зібралися на пікет, аби захистити власну честь і гідність, а також і результати міського конкурсу від 15 грудня на пасажирські перевезення у місті. 

Підприємці відкрито звинувачують нардепа Юрія Солов'я у лобіюванні наближеної до нього фірми ТОВ "Станіслав Транс" і тиску на конкурентів, пише КУРС.

Як відомо, одним з переможців конкурсу став підприємець Володимир Сохан. Під час конкурсу про нього близькі до Солов'я політики і активісти поширювали фейкову, на переконання пікетувальників, інформацію. А після оголошення результатів у справу втрутився безпосередньо нардеп Юрій Соловей. Обранець звернувся до Генеральної прокуратури і контролюючих органів в обласному центрі з вимогою перевірити діяльність лише одного підприємця-перевізника – Володимира Сохана. 

"Хочемо нагадати нардепу, що його обирали для законотворчої роботи, а не для розборок з мешканцями міста. Що мандат депутата не можна використовувати у власних, тим більше корисливих цілях", – кажуть перевізники. 

Підприємці передали заяву про тиск з боку нардепа міському голові Руслану Марцінківу, до ГУ СБУ в області та до міської прокуратури.

Нагадаємо, минулого тижня про тиск від народного обранця заявив франківський перевізник Олег Сохан. Та Юрій Соловей відкидає звинувачення підпримця і каже, що члени комісії покривають корупційні схеми на пасажирських перевезеннях. А Сохан - ухиляється від сплати податків.