Перевізники Прикарпаття скаржаться на конкурентів-нелегалів


Сьогодні, 14 вересня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати заслухали питання про якість пасажирських перевезень в області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директор департаменту промисловості та інфраструктури ОДА Сергія Подошви, щороку близько 100 млн. пасажирів користуються послугами залізнично-автомобільних перевезень.

Чиновник додав, що у реєстрі міжміських та приміських автобусних маршрутів є 898 офіційно зареєстрованих регулярних маршрутів, з них – 197 міжміських, 701 приміських.

Головною проблемою є пільгове перевезення, адже цьогоріч відсутнє відшкодування з держбюджету.

«Згідно закону ми повинні перевозити пільгові категорії населення безкоштовно. В той же час, цьогоріч у державному бюджеті не передбачили субвенції на відшкодування. Можливо варто зробити як у Львові, виділити кошти з обласного бюджету на компенсацію, або ж дати пільговикам певну суму на проїзд», - звернувся до комісії перевізник з Калуського району.

Водночас голова обласної профспілки автомобільного транспорту та шляхового господарства Іван Гавриляк повідомив, що вони раніше вже домовилися з облдержадміністрацією про безкоштовну перевозку тільки восьми пільгових категорій. Тим не менш, він вважає, що питання потрібно вирішувати.

Представник перевізників Долинського району каже, що в них найбільша проблема з нелегальними перевізниками. За його словами, одного разу дійшло до того, що вони побили водія, який відбирав у них роботу.