Першокурсники розпочали практику у підрозділах прикарпатської поліції


Сьогодні на території Прикарпатського факультету № 3 м. Івано-Франківська Національної академії внутрішніх справ керівництвом факультету спільно з працівниками ГУ НП в Івано-Франківській області, було проведено інструктаж для курсантів 1-го курсу, які проходитимуть практику у підрозділах Прикарпатської поліції.

Як передбачено програмою Національної академії внутрішніх справ практика проходитиме з 10 по 22 липня поточного року, в період якої майбутні правоохоронці повинні закріпити теоретичні знання, отримані на попередніх етапах навчання, набути та вдосконалити професійні навички і вміння.

На зустріч із практикантами прибув начальник управління кадрового забезпечення ГУ НП в Івано-Франківській області капітан поліції Андрій Бондюк та т.в.о. заступника начальника УКЗ – начальника інспекції по особовому складу майор поліції Сергій Берладін.

Під час першого службового інструктажу молодих офіцерів поліції ознайомили з вимогами та подальшим порядком несення служби.

Андрій Бондюк зазначив: «Я переконаний, що під час навчання Ви одержали достатній рівень знань і зараз настав час застосувати їх на практиці. Звичайно буде важко, дещо незвично, але за кожним із Вас буде закріплено наставника, який допоможе і скоординує роботу згідно посадових інструкцій. Головне бути дисциплінованими, відповідальними. Пам'ятайте, що від Ваших професійних дій залежатиме авторитет поліції вцілому. Адже, оцінку нашій діяльності виставляє громадськість. Зокрема, під час практики Ви ознайомитесь з організацією діяльності служби дільничних офіцерів поліції, упровадженням позитивного досвіду охорони публічного порядку, порядком використання особовим складом технічних і спеціальних засобів та озброєння, з основними напрямами діяльності дозвільної системи. Перед молодими курсантами стоїть завдання дотримуватися дисципліни і законності у службі, щодо забезпечення прав та свобод громадян».

Крім того, вони також зможуть взяти участь в забезпеченні правопорядку під час проведення масових заходів, у передсвяткові та святкові дні, разом з працівниками поліції здійснюватимуть перевірки об’єктів дозвільної системи, братимуть безпосередню участь у профілактичних заходах з відпрацювання криміногенних місць та осіб, схильних до вчинення злочинів і правопорушень.

В свою чергу декан Прикарпатського факультету №3 м. Івано-Франківськ, доктор юридичних наук, професор Вікторія Вовк зазначила: «Юнаки та дівчата, які обрали професійний шлях правоохоронця, матимуть змогу перевірити свою готовність до майбутнього самостійного несення служби».