Перший пішов. На Прикарпатті змія після зимової сплячки покусала чоловіка


30 березня о 8 год 05 хв. до рятувальників поступило повідомлення від медичної сестри Яремчанської міської лікарні про те, що 29 березня в районі г. Маковиця 38 річного жителя міста Яремче, укусила змія.

О 20 год 30 хв. 29 березня потерпілого доставлено працівниками Яремчанської швидкої медичної допомоги до Яремчанської ЦМЛ. Потерпілий госпіталізований з діагнозом укус змії другого пальця лівої кисті. Стан задовільний, про це інформує Яремчанський МВ У ДСНС

Перша медична допомога при укусі змії

1. Намагайтеся відсмоктати отруту з ранки потерпілого. Для відсмоктує цю отруту вже не представляє ніякої загрози (навіть якщо у нього в роті є садна і ранки). Справа в тому, що дія будь-якого отрути залежить від його дози, а то кількість, що ви відсмоктує - мізерно мало, і при попаданні в кров не заподіє ніякої шкоди. Відсмоктувати кров`янисту рідина спльовують на землю.

2. Зазвичай люди, які вирушають у похід по місцям, що кишать зміями, тримають в аптечці протизміїную сироватку. Якщо вона у вас є - негайно введіть її потерпілому. Якщо немає - відразу відправляйтеся до найближчої лікувальної установи.
3. По дорозі в лікарню прикладайте до місця укусу холодний компрес.
4. Частіше давайте потерпілому рясне пиття.
Чого не потрібно робити при укусі отруйної змії
Не можна припікати ранку, надрізати її і накладати джгут. Сьогодні ці методи визнані помилковими:
• припікання не знищує отрута, а збільшує рану;
• надріз не збільшить кровотеча, оскільки в отруті містяться спеціальні речовини, що згортають кров;
• джгут не призупинить поширення отрути, оскільки він йде не по кровоносних судинах, а по лімфатичних.