Перший віце-прем'єр: Африканські ринки зацікавлені продукцією з Прикарпаття


Сьогодні, 17 лютого на Прикарпаття з робочим візитом приїхав перший віце-прем’єр, міністр економічного розвитку України Степан Кубів.

В рамках візиту посадовець провів засідання регіональної ради з просування експорту, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Перш за все Степан Кубів зауважив, що три роки тому в цей час вирішувалась доля новітньої історії України. Тож всі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані.

Опісля перейшли до питань наради. Зокрема віце-прем’єр наголосив, що з регіонального успіху складається успішність держави. І сьогодні без децентралізації, ефективної та прозорої діяльності бізнесу не можна говорити про успішну Україну. Тому посадовцю було дивно чути, що маючи 28-35 тис. прикарпатців, які можуть бути працевлаштовані ми відчуваємо дефіцит робочої сили. Робочих місць створюється більше, ніж є бажаючих працювати. Це на переконання Кубіва є викликом для центральної та регіональної влади.

В той же час посадовець зауважив, що є підстави для економічного росту і зміцнення економіки Прикарпаття.

«Можливості регіону є дуже великі. Зараз ми працюємо над посиленням просування українського продукту за кордон. Хочу зауважити, що африканські ринки дуже цікавляться індустріальним, ІТ та аграрним ринком нашої країни. Зокрема я говорив з міністром економіки Об'єднаних Арабських Еміратів і вони зацікавлені імпортувати продукцію властиву для Прикарпаття», - каже віце-прем’єр.

Також посадовець позитивно відзначив те, що між керівництвом міста і області є перш за все розуміння і твереза дискусія, а тоді вже політичне бачення.

«Керівництво області і міста належить до різних партій, проте бачення проблем і перспектив розвитку регіону у них однакове. Наприклад будівництво мосту через Бистрицю. Міська влада виділила 50 мільйонів з бюджету, обласна додала ще кілька мільйонів. Дуже добре, що місцеві депутати не бояться самостійно вирішувати питання, які мають значення для всієї держави», - похвалив міністр економічного розвитку.