Петро Хмельовський: Без батьківського фінансування школи просто б не вижили


У четвер, 11 лютого, в актовому залі школи-ліцею №23 зустрілися учасники ІІ Форуму Асоціації благодійних організацій навчальних закладів Івано-Франківської міської ради. Нинішній рік – десятирічний ювілей роботи благодійних організацій шкіл та садочків Франківська.

За словами голови Асоціації Петра Хмельовського, без батьківського фінансування школи просто б не вижили, пише Репортер

“Рахункова палата інспектувала Запорізьку і Дніпропетровську області. Там тільки півтора відсотка коштів, що виділяються на освіту, йдуть на покращення матеріального забезпечення. Решта – захищенні статті (здебільшого зарплати), – говорить він. – Тому створення благодійних організацій – це єдиний вірний шлях”.

На думку Хмельовського, кошти на придбання підручників потрібно передати школам. Також він зазначив, що ще однією проблемою є комп’ютеризація.

“У Європі один комп’ютер на п’ятьох дітей, у нас – на 27 школярів, – каже Петро Хмельовський. – За даними міністерства освіти, 45% комп’ютерної техніки в українських школах застаріло, 22% – несправна”.

Секретар міської ради Оксана Савчук погодилася, що осучаснення комп’ютерної техніки – важливий напрямок у розвитку освіти. Крім того, звернула увагу на погане освітлення біля навчальних закладів.

Якщо я скажу, що ми усунемо всі проблеми цьогоріч – збрешу. Але ми старатимемося працювати над найбільш приорітетними завданнями”, – підсумувала вона.