Pianoбой та провокативна розмова з гуртом "ХЗВ": Чим сьогодні дивуватиме "Porto Franko"


13-17 червня в Івано-Франківську проходить Міжнародний фестиваль актуального мистецтва "Porto Franko". Зокрема, на семи локаціях за всі дні відбудеться понад 70 подій.

Кореспондентка Бліц-Інфо зібрала події дня, які ви точно не можете пропустити.

Зокрема сьогодні, о 16:00 відбудеться розмова про музичну провокацію з творцями дуету “Хамерман Знищує Віруси”, який називає себе “найадекватнішою групою в Україні”, а свої концерти “сеансами масового лікування неврозів. З сильним фізкультурним компонентом”.

ХЗВ є представником некомерційної музики, що не зраджує своїм ідеалам, рефлексує над станом української культури, можливістю сприймати інше та іншість. Творчість гурту пересічними слухачами може бути охарактеризована як провокативна, або така, що не відповідає цінностям більшості. Але за 22 роки діяльності на сцені, гурт перетворився на справжню легенду альтернативної музики.

Як через сцену та творчість говорити з суспільством про його комплекси та виклики з яким воно стикається? Як залишатися нормальними у світі, що збожеволів/божеволіє? Що відзеркалює українська сцена? Як прожити на сцені 22 роки і далі творити? Про це все хлопці розкажуть у відвертій розмові з франківцями.

У Палаці Потоцьких, о 21:00 на містян чекатиме емоційна драма «На Західному фронті без перемін», яка створена за однойменним романом Еріха Марії Ремарка про події 1917-1918 років.

"Це пронизлива і відверта історія про війну і проти війни. Вони – 20-річні хлопці, солдати Першої світової, “втрачене покоління”. Їх вирвали зі звичного життя… Їх жбурнули у кривавий бруд війни… Колись вони були хлопцями, що вчилися жити і мислити. Тепер вони — гарматне м’ясо. Солдати. Тисячі і тисячі навіки ляжуть на полях війни. Тисячі і тисячі тих, що повернуться, ще пошкодують, що не лягли разом з убитими. Але поки — на західному фронті все ще БЕЗ перемін…", - пишуть на сайті фестивалю.

Крім того, на головній сцені фестивалю (площа Франка) сьогодні і завтра лунатимуть відомі українські та зарубіжні гурти.

Розпочнеться вечір о 20:00 Київським дрім-поп-рок гуртом "LATEXFAUNA" з презентацією альбоиму "AJAHUASKA". Хлопці сміливо поєднують інді-звучання з витонченим суржиком.  Розміщуючи в мережу треки, гурт не думав випускати альбом. Але чіпкими текстами та грувом, що межує з психоделією, привернули увагу поціновувачів інді та музичних критиків уже з першого треку, на честь якого і було названо альбом. Відео групи можете подивитись тут

О 21:00 сцену запалить Гурт "All The People "– це унікальний electro soul колектив братів Ешлі та Саймона Арнольд та співака Кертіса Денні. Музика "All The People’s" – це суміш пульсуючої ейфорії, що поєднує водночас глибину і привабливість, душевність і гостроту саунду. Емоційний вокал Кертіса Денні створює особливу атмосферу кожної композиції. Виступ гурту можете глянути на Youtube.

Хедлайнером цього дня, о 22:00, стане відомий  український співак Дмитро Шуров, більше відомий як PIANOБОЙ. Це справжня поп-музика, якою її знають і розуміють в Нью-Йорку та Лондоні. Почерк Шурова і команди пізнаваний з перших акордів. Що б вони не виконували, або улюблену всіма «Родину», або Imagine Джона Леннона, все звучить свіжо, по-новому і по-справжньому. 

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!