Під час будівництва скверу по Вовчинецькій, 170 виник земельний конфлікт


Міська влада і мешканці сподіваються, що конфлікт довкола частини скверу на Вовчинецькій, 170 вдасться вирішити мирним шляхом.

До редакції газети "Західний кур'єр" звернулася мешканка будинку № 170 на вулиці Вовчинецькій Валентина Трофімова. Каже, люди раділи, коли комунальники взялися за впорядкування двору і влаштування скверу біля їхнього будинку. Однак один впливовий сусід заявив своє право на земельну ділянку, де має бути місце для паркування. Виявляється, він має на неї акт. І з 2007 року то його власність. Але, коли комунальники виготовляли проект благоустрою скверу, вони про це, мабуть, не здогадувалися, пише Побудовано.

«Чиновники всюди говорять, що влаштуванням скверів міська влада бореться з хаотичною забудовою, а у нас таке робиться, – каже В. Трофимова. – Наш будинок локомотиворемонтного заводу, побудований 1983 року. З того часу це була будинкова територія загального користування, там і справді було місце для паркування.У нашому будинку четверо хлопців повернулися з АТО і для них ні землі, ні квартир наразі не знайшлося».

За словами В. Трофімової, мешканці готові боротися за свій затишний двір і сквер біля нього, а наразі через засоби масової інформації хочуть привернути увагу до їхньої проблеми і перевести її у публічну площину, сподіваючись, що резонанс дозволить досягти порозуміння мирним шляхом.

Сподівається на це і міська влада. «У 2007 році на той шматок земельної ділянки і справді оформили приватну власність. Коли розробляли проект влаштування скверу, цього не врахували. Зараз ми спробуємо вирішити конфлікт мирним шляхом, шукатимемо компроміс»,– запевняє міський голова Руслан Марцінків.