Під час обшуку в коломиянина виявили десятки патронів до різних видів зброї


На території області проводиться спецоперація «Зброя та вибухівка», під час якої правоохоронці проводять заходи, спрямовані на протидію злочинів, пов’язаних з використанням зброї.

Звертаємо увагу, що громадяни, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю у поліцію, будуть звільнені від кримінальної відповідальності та зможуть при наданні відповідних документів зареєструвати її у встановленому порядку.

Так, працівниками Коломийського відділу поліції під час проведення санкціонованого обшуку в новобудові (не житлове приміщення) 26-річного мешканця одного із сіл району, в ході розпочатого раніше кримінального провадження, виявлено та вилучено предмети ззовні схожі на патрони в кількості 32 штук до АКС-74, 25 предметів схожих на патрони до пістолету Макарова 9, 11 предметів схожих на патрони до автомату Калашникова, 20 предметів ззовні схожих на гільзи від автомату Калашникова та 9 предметів схожих на гільзи до пістолета Макарова, котрі підозрюваний зберігав незаконно.

Натомість 54-річний житель Тисмениці, завбачливо, аби уникнути кримінальної відповідальності, добровільно здав до поліції 24 шт. боєприпасів ззовні схожі на бойові патрони до автомата Калашникова. Небезпечні предмети чоловік впродовж кількох місяців зберігав у домогосподарстві. Він стверджує, що усі вказані предмети знайшов у лісі. Виявлені та вилучені предмети направлено на проведення експертизи.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з бойовими припасами). Проводиться слідство. 

Правоохоронці звертаються до громадян із застереженням. Зберігання вибухонебезпечних предметів може становити загрозу життю та здоров'ю людей при необережному поводженні з вказаними пристроями. Тож, краще позбавитися вибухівки у законний спосіб, здавши її до поліції. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області