Під час травневих вихідних понад тисячу правоохоронців охоронятимуть спокій на Івано-Франківщині


Прикарпатські правоохоронці готуються до посиленого несення служби під час травневих вихідних.

Про це йшлося під час наради у голови Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук з керівником прикарпатської міліції Віктором Шкутовим та начальником обласного управління СБУ Петром Дідухом, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

 Як зауважив Олег Гончарук, зараз кожен розуміє, що в умовах сьогодення як і 1-2, так і 8-9 травня можливі провокативні дії.

«Причому, ініційовані не тільки прихильниками колишнього радянського режиму, а й агресором та його спецслужбами. Що більш ймовірно. Вважаю, що засобів та компетенції у наших правоохоронних органів достатньо, щоби ці дні на Прикарпатті пройшли спокійно, а мешканці області були в безпеці. Як це реалізувати – це вже ваша справа як професіоналів. Також звертають до всіх прикарпатців віднестись із розумінням до ситуації. Адже навіть найменша провокація може призвести до масштабного конфлікту з наслідками», - зауважив Гончарук.

Натомість, як запевнив начальник управління МВС в області Віктор Шкутов, забезпечувати правопорядок  під час травневих свят буде понад тисячу правоохоронців, у тому числі військовослужбовці Національної гвардії.

«З метою забезпечення правопорядку нами вже здійснено ряд заходів. Так, особовий склад  переведений на посилений варіант несення служби.  З метою негайного прийняття рішень в кожному територіальному підрозділі розгорнута робота оперативних штабів. На випадок надзвичайних ситуацій та порушень громадського порядку створено резерви особового складу, організовано посилену роботу слідчо-оперативних груп. Працівниками міліції буде забезпечено правопорядок не лише в місцях проведення масових заходів , але на вокзалах та біля адміністративних будівель. Вулиці населених пунктів патрулюватимуть понад 150 нарядів міліції. Не викочені випадки, коли буде обмежено доступ громадян до тих чи інших об’єктів. Працівники міліції, особливо в нічний час можуть зупинити громадян з рюкзаками, валізами. Нагляд за безпекою дорожнього руху будуть здійснювати близько 50 екіпажів ДАІ. Тож, прошу водіїв з розумінням ставитись до перевірок на блок-постах. Ці заходи можуть створювати певні незручності, але треба пам’ятати, що всі вони робляться задля безпеки всіх громадян», - зазначив Віктор Шкутов.

А керівник обласного управління СБУ Петро Дідух  закликав прикарпатців бути пильними та, водночас, не реагувати на можливі провокації під час святкування 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

Крім того, з метою попередження конфліктних ситуацій та проявів екстремістського чи терористичного характеру, в разі наявності інформації про підготовку чи вчинення протиправних дій, які загрожують державній безпеці України закликав телефонувати за номером (0342) 52-22-95 та  59-00-33 – черговий Управління СБ України.