Під час виборів на 85 окрузі чергуватимуть понад три сотні правоохоронців


Про свою взаємодію щодо виявлення та протидії порушенням виборчого законодавства під час проміжних виборів до парламенту у одномандатному виборчому окрузі № 85 працівники прикарпатської поліції та активісти Громадянської мережі «Опора» заявили сьогодні під час спільної прес-конференції.

Як повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Андрій Прусак, на охорону публічного порядку під час проведення виборів, які відбудуться 17 липня на території Калуського, Рогатинського та Галицького районів, планується залучити 332 працівники поліції, які нестимуть службу на 166 виборчих дільницях. Також поліцейські здійснюватимуть охорону територіальної виборчої комісії.

Як передбачається, під час виборів спостерігачі ГМ «Опора» надаватимуть працівникам поліції інформацію про виявлені порушення та сприятимуть їх фіксації. У день голосування буде діяти спільний оперативний штаб, завданням якого є невідкладне належне реагування на факти порушення виборчого законодавства.

Практика об’єднання зусиль правоохоронців та спостерігачів, за словами координатора представництва Громадської мережі «ОПОРА» в Івано-Франківській області Івана Маруняка, вже підтвердила свою ефективність під час двох попередніх виборчих кампаній. Він також наголосив, що взаємодія правоохоронців та представників «Опори» має профілактичну функцію щодо ймовірних порушень суб’єктами виборчого процесу.