Під міністром з Прикарпаття захиталося крісло


У Верховній раді зареєстрували проект Постанови про звільнення Насалика І.С. з посади Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Відповідний документ вніс на розгляд парламенту нардеп Ігор Гузь, пише Бліц-Інфо.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту Постанови, Ігор Насалик очолює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з квітня 2016 року, але протягом цього періоду Міністр не лише не продемонстрував успіхів та реформаторського підходу, а й поглибив кризу в уже існуючих проблемних галузях.

"За період перебування Насалика І.С. на посаді продовжують існувати гострі проблеми з невиплатою заробітної плати працівникам шахтарської галузі; відновленням добудови шахт, які знаходяться у стані довготривалого будівництва понад 20 років; занепадом працюючих підприємств через недостатнє фінансування та ін. У зв’язку з цим, виникають численні протести, голодування, страйки працівників вугільної галузі, погіршується економічне становище в шахтарських регіонах та зростає соціальна напруга. Також варто зазначити, що під керівництвом Насалика І.С.  Міненерговугілля продовжувало торгівлю вугіллям з тимчасово окупованими окремими районами Донецької та Луганської областей", - йдеться у документі.

Сьогодні проект Постанови відправили на розгляд профільного комітету.