Підліток самовільно взяв батьківську автівку, - у поліції розповіли деталі ДТП на Прикарпатті


16-річний юнак, учень коломийського технікуму, самовільно сів за кермо батькового автомобіля «Шкода Фабія», проте не зміг впоратися з керуванням машиною.

Внаслідок його недосвідченості сталася автопригода, в якій постраждав його односельчанин-пенсіонер, інформує прес-служба управління Нацполіції в області.

Аварія за участю юного водія трапилася у суботу 4 лютого близько 21год 40 хв на одній з вулиць села, де він проживає. Як з’ясували працівники поліції, юнак не вибрав безпечної шидкості руху, з’їхав з проїжджої частини дороги та допустив зіткнення автомобілем "Фіат", припаркованим на правому узбіччі. Продовжуючи рух, «Шкода» зачепила водія «Фіата», який стояв праворуч від свого авто. Внаслідок ДТП 73-річний чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді саден на різних частинах тіла.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За такі дії передбачається покарання штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Щоправда, водійського посвідчення у хлопця ще й не могло бути, адже він не досягнув 18-річного віку, з якого дозволено керувати автотранспортом.