Підозрюваний у хабарництві Чупірчук відмовився від свого адвоката


У вівторок, 21 лютого, у міському суді продовжили розгляд справи директора міського фонду комунального майна Богдана Чупірчука. Його звинувачують у вимаганні та отримані хабара.

Згідно з обвинувальним актом, за 3000 доларів Чупірчук обіцяв здати в оренду приміщення на стадіоні «Рух», пише Репортер.

На сьогоднішньому засіданні суд повинен був перейти до розгляду письмових доказів. Проте обвинувачений подав заяву, у якій відмовляється від послуг свого адвоката Володимира Соботника.

«Прошу надати розумний термін для того, щоб я підшукав іншого захисника для розгляду справи», – зазначив Чупірчук.

Учасники процесу не заперечили, тож суд вирішив перенести розгляд справи.

Наступне засідання – 22 березня об 11 годині.

Нагадаємо, Чупірчуку інкримінують частину третю статті 368 Кримінального кодексу України – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Чупірчук, зазначимо, досі перебуває на посаді.

22 червня під час допиту у суді потерпіла Олена Сірант повідомила, що дала Чупірчуку 5 тисяч доларів США – за ці гроші, пояснила вона, він обіцяв їй обійти формальності, оцінки експертів тощо. Вона додала, що 20 тис. грн. Чупірчук просив для учасників АТО, три тисячі доларів – керівництву. Також Сірант заявила, що Чупірчук мав ділитись грошима із Фітелем.

У суді Чупірчук свою вину не визнав та вирішив давати пояснення лише після допиту усіх свідків. Другий обвинувачуваний по цій справі – екс-директор франківського стадіону «Рух» Іван Слюсар, якого взяли на хабарі 7500 грн., свою вину визнав повністю. Його суд оштрафував на 25 тисяч, без права обіймати посади два роки.