Підприємець не розуміє, чому франківці не хочуть кафе замість стіни з афішами


Навколо афіш, що висять на кам'яній стіні Укрпошти знову розгорається скандал.

Ще три роки тому містяни дізналися, що кілька афіш буде знято, в стіні прорубають вікна і двері і облаштують там кафе. Тоді люди виступили проти, думка не змінилася і нині. Проте кілька тижнів тому задумане почали втілювати в життя. Зникли дві афіші, а натомість з'явились дві діри.

В соцмережах люди почали обурюватися - мовляв незаконно, в архітектурі кажуть їз законодавчої сторони придертися немає до чого.

"Приміщення знаходяться в оренді, надані фондом держмайна і в квітні 2014 року він отримав містобудівні умови та обмеженнядля реконструкції нежитлових приміщень з пристосуванням під бар", - каже директор департаменту архітектури Орест Кошик.

Орендарем є підприємець Іван Пуйда. Стіну, яка зауважимо досі була власністю Фонду держмайна, в оренду отримав 10 січня 2014 року. Разом з нею і складські приміщення Укрпошти площею 63 кв.м. Вже у липні 2015 року був і дозвіл на переобладнання.

"Чому не хочуть люди, щоб там було красивіше, ніж зараз є. Там має бути мила, уютненька кав'ярня, яка буде тільки прикрашати, яка надасть мінімум 10 робочих місць. Це є податки до міського бюджету, це військовий збір. Чому як тільки приватний підприємець починає щось робити, змінювати на краще, знаходяться люди які не хочуть цього розуміти", - прокоментував Пуйда.

Відео 3 студія.