Підприємець з Івано-Франківщини "дякує" нардепу від Самопомочі за знищення сімейних пивоварень


З 1 липня пиво в Україні прирівняне згідно законодавства до алкогольних напоїв. Це означає, що на цей напій поширюються всі обмеження щодо реклами алкоголю: заборона реклами на телебаченні та радіо з 06.00 до 23.00, у більшості друкованих видань, на зовнішніх та внутрішніх носіях. І найголовніше підприємцям доведеться виробляти ліцензію на виробництво і продаж пива.

Авторами законодавчої новації є депутати від "Самопомочі" Ганна Гопко, Тетяна Острікова і Віктор Кривенко.

Підприємці ще від учора обурюються у соцмережах, що влада хоче знищити малі пивоварні, адже ліцензія - дуже дороговартісне задоволення. Підприємець з Коломиї Роман Критко у мережі Фейсбук, написав цілу статтю з цього приводу.

"Дякувати "пивній" реформі Hanna Hopko, сьогодні закрились десятки тисяч дрібних підприємців та більше сотні сімейних пивоварень. Цікаво, що робитимуть пивні ресторани, які мають власне виготовлення пива. 
Я сьогодні закрив дві точки. Одну, яку відкрив 03.05.2000року маленьку крамничку, яка підтримувала штани спочатку мені, потім моїй мамі коли я був в Італії, а потім і далі мені коли повернувся. І друга точка у Франківську, яку відкрив 01.09.2013року, там був невеличкий фаст-фуд. Без роботи залишилось 6чоловік, мені жаль, але по-іншому неможе бути. Для того щоб продовжувати працювати потрібно було на кожну точку по ліцензії та по касовому апарату, а також бухгалтер, який би слідкував і вів усі книжки,довідки,акти,звіти, які потрібні нашій "реформованій" податковій. Для того щоб купити ліцензію, треба заплатити 8000грн у рік, касовий 5000грн і щомісячні додаткові витрати у 1000грн. Думаю, що тупі реформатори розраховували, що люди будуть платити ці кошти, а не закриватись.
І це ще не все, ще півроку тому я привіз закордону обладнання для власного виробництва пива. Тобто мініпивоварню для нашого пабу, але згідно теперішніх реформованих правил, для того щоб варити власне пиво у пабі нам потрібно заплатити 500 000грн у рік. Шановне панство, можете щиро подякувати за ту дорогу мочу, яку тепер будете вживати під великими торговими марками такими, як: "львівське","оболонь","чернігівське","перша приватна","рогань". Ці гіганти виробництва бурди, яка ніколи не кисне можуть заплатити будь-які гроші. А ті хто робили справжній напій вартий називатися пивом малими літражами тепер вимушені будуть закритися. Не говорю про тисячі крамниць, і сотні тисяч людей без роботи.
Ось такі реформи", -
написав Роман Критко.