Підприємство на ремонті однієї з прикарпатських доріг присвоїло понад 22 мільйони гривень


В Івано-Франківській області податковою міліцією викрито посадових осіб підприємств, які займалися легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом.

Про це у соцмережі Facebook написав перший заступник голови Державної фіксальної служби України Сергій Білан, інформує Бліц-Інфо.

Наразі встановлено, що керівники підприємства, яке є переможцем тендерних закупівель, незаконно заволоділи більш ніж 22-ма мільйонами гривень при виконанні робіт з ремонту автомобільної дороги державного значення. При цьому зловмисники легалізували 14 мільйонів гривень шляхом придбання будівельної техніки та інших товарів, які вони використовували в господарській діяльності підприємства.

Як показала перевірка, в 2015 році компанія отримала майже 90,5 мільйона гривень на ремонт доріг в Івано-Франківській області. Зазначені роботи фірма виконувала частково власними силами і коштами на суму майже 20,1 мільйона гривень. Крім того, для проведення робіт на суму майже 70 мільйонів гривень був найнятий підрядник.

Податківці встановили, що при проведенні робіт здійснювалося значне завищення ціни будівельних матеріалів. Це робилося шляхом оформлення їх закупівлі по ланцюгу пов'язаних між собою підприємств, на кожній ланці якого вартість матеріалів росла.

Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, посадові особи підприємства заволоділи коштами держбюджету, виділеними на ремонт автодороги в особливо великих розмірах на загальну суму більше 22 мільйонів гривень.

В даний час відомості про вчинення кримінального злочину за ч.3 ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.