Підсумкова прес-конференція регіонального конкурсу на кращий проект використання коштів від рентних платежів


31 жовтня об 11:00 у науковому містечку «Нова Енергія», вул. Карпатська, 15 відбудеться підсумкова прес-конференція та нагородження переможців регіонального конкурсу на кращий проект використання коштів від рентних платежів серед громад Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей

Фахівцями ГО «Бюро розвитку інновацій та технологій» проведені інформаційні дні для громад видобувних регіонів Прикарпаття: с. Ясиновець, с. Пасічна, с. Битків, с. Спас. Органи місцевої влади та громади ознайомлені із умовами конкурсу та кращими прикладами подібних проектів в Україні. Також відбулося обговорення впливу видобувної галузі на життя громад та місцеву інфраструктуру, що допомогло визначитись із пріоритетними напрямками для направлення коштів від рентних платежів.

Нагадаємо, згідно закону 3038 з 2018 року відбудеться децентралізація ренти, 5% коштів повернуть в область. Гроші розподілять так: по 2% в обласний та районний бюджети, 1% –  у сільську громаду (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?pf3516=3038&skl=9).

В рамках прес-конференції переможців буде нагороджено грошовими преміями. Проекти-переможці будуть розміщені на сайті організації ГО «БРІТ».

Регіональний конкурс проводиться за фінансової підтримки USAID в Україні, в рамках проекту  «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні».