Пігулки для схуднення – швидкий результат чи повільна смерть?


Щодня, дивлячись у дзеркало, кожна жінка бачить якісь недоліки. Навіть якщо їх в принципі й нема.

Всякими способами ми намагаємось зробити себе привабливішими: косметика, фітнес, трендовий одяг, салони краси. І щоразу намагаємось витрачати якомога менше зусиль, особливо у боротьбі з нашим найзлішим ворогом – зайвою вагою.

Чому пігулки для схуднення настільки популярні?

Чого тільки не придумали у 21 столітті: «чудодійні» браслети, «мегаефективні» пояси для схуднення, «цілющі» таблетки. Маркетинг пішов далеко вперед, адже ми бачимо, що люди все це купують, не звертаючи уваги на протипоказання, побічні наслідки.

Уявімо ситуацію: після 10 переглядів однієї і тієї ж реклами таблеток для схуднення ви все таки наважуєтесь купити чудо-ліки. Не звертаючи уваги на ціну, (яка є досить немаленькою), ви з піднесеним настроєм, наближеним до ейфорії,виходите з аптеки,уявляючи себе влітку у новому купальнику і з новою фігурою.

Речовини, які входять в склад препарату, вас мало хвилюють, оскільки у вас мало часу для того, щоб перевіряти в інтернетікожну хімічну сполуку. Приймаєте таблетки. Змін нема. Приймаєте день, два, три, десять. І поступово ви відчуваєте втому, сонливість, головні болі, нудоту, запаморочення, прискорене серцебиття. «Можливо, це підтверджує той факт, що ліки все таки діють?» - подумаєте ви. Так, вони діють. Але не так, як планували ви.

Чим шкідливі таблетки для схуднення?

Жоден виробник не вказує на етикетці повний склад  речовин, що входять в даний препарат, тільки природні компоненти.  Для того, щоб відволікти вашу увагу від основних компонентів, все приховують за яскравою упаковкою і гострослівними назвами. І варто просто зрозуміти, що ані екстракт шипшини, ані ромашка не принесуть ніякого ефекту. Зазвичай до складу «чудо-пігулок» додають специфічні речовини, які є забороненим у більшості країн, в тому числі і в Україні. Ефект цих речовин полягає у тому, що вони діють на центр ситості у корі головного мозку. Так ви запевняєте свій організм в тому, що він не голодний і з часом повністю втрачаєте апетит. А це є основною причиною анорексії.

Заборона цих речовин пояснюється безліччю ефектів, а саме:

  • неспокій;
  • головний біль;
  • безсоння;
  • нудота;
  •  підвищена пітливість;
  •  сухість у роті;
  • серцебиття.

Згодом можливий розвиток деяких психічних розладів,  поява змін з боку крові.

Шукаємо альтернативу разом з Оксфорд Медікал

На думку лікарів і просто з логічної точки зору, варто боротися не з зайвою вагою, а з її першопричиною. В першу чергу треба звернути увагу на власний спосіб життя: скільки і яку їжу ми вживаємо, чи витрачаємо стільки енергії, скільки споживаємо. Також варто знати, що причиною появи зайвої ваги можуть бути розлади з боку ендокринної системи, такі як гіпертиреоз, цукровий діабет, внаслідок чого спостерігаються порушення обміну речовин.

І в багатьох випадках спостерігається досить таки банальна причина – спадковість. Але в жодному разіце не повинно бути виправданням!Це головний стимул, щоб працювати над собою, своїм здоров’ям і зовнішністю, прагнути до ідеалу.

Тому, враховуючи все вищесказане, застерігаємо вас - в жодному разі не займайтесь самолікуванням! Краще звернутися за порадою до фахівця, а саме гастроентеролога або дієтолога, який допоможе вам побороти цю проблему перевіреним методом: індивідуально підібрана дієта, фітнес, аеробіка, йога, спортивні ігри. Також існує безліч косметологічних методів боротьби з зайвою вагою: лімфодренажний масаж, гаряче обгортання з різноманітними живильними речовинами і різні антицелюлітні програми, з якими ви можете детальніше ознайомитися у нашій клініці.

Алла Курилець
Лікар гастроентеролог-дієтолог

На правах реками