Після підписання безвізу прикарпатці масово кинулися виготовляти закордонні паспорти


Вчора, 17 травня у Страсбурзі офіційно підписали рішення про скасування українцям візових вимог для короткострокових подорожей до країн ЄС та Шенгенської зони.

У прес-службі управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській кореспонденту Бліц-Інфо повідомили, що наразі помітний ажіотаж щодо оформлення біометричних паспортів. Втім, виділяють кілька можливих причин. Зокрема, слідчі дії СБУ щодо провайдера зв’язку на початку квітня, через які було призупинено видачу біометричних паспортів в Україні.

Ще одним чинником керівник прес-служби обласного ДМС Василь Гультайчук називає старт сезону відпусток та літніх канікул. Речник зауважує, що такий ажіотаж є щорічним.

Загалом за оформленням закордонного паспорту до ДМС щодня звертаються понад 500 прикарпатців. А за чотири місяці у шістнадцятьох підрозділах вже видали 35 тисяч 364 біометричні паспорти. 

Вже з 19 травня, центр надання адміністративних послуг відновить роботи з оформлення паспорта громадянина України у формі ID картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Нагадаємо, на початку квітня у міському ЦНАПі урочисто презентували кабінет прийому документів на видачі ID-карток та біометричних закордонних паспортів. Офіційно він повинен був запрацювати з наступного дня. Однак наступного дня в Україні тимчасово призупинили оформлення біометричних паспортів через слідчі дії СБУ.

До теми: У франківському ЦНАПі ніяк не розпочнуть виготовлення закордонних паспортів

Франківський ЦНАП шукає нового провайдера, щоб відновити видачу біометричних паспортів