Після провалу з угодою прикарпатський війт-хабарник вирішив змінити адвоката


Сьогодні, 27 листопада в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи щодо сільського голови Підлужжя Володимира Бурачка, що "погорів" на хабарі.

Як відомо, війт Володимир Бурачок хотів отримати "винагороду" за вирішення питання щодо виділення та передачу в приватну власність земельної ділянки під індивідуальне будівництво учаснику АТО. Слід зауважити, сільський голова повністю визнав свою вину. 30 червня була укладена угода про визнання винуватості за якою сільський голова мав відбутись штрафом. Втім, суд угоду не затвердив, оскільки вона не відповідає інтересам суспільства. Відтак, справу розглядатимуть у повному обсязі - з допитами свідків та вивченням матеріалів справи.

Справу веде суддя Івано-Франківського міського суду Олег Лазарів, інформує кореспондент Бліц-Інфо з зали суду. Сьогодні на засідання з'явився обвинувачений, його захисники та прокурор Шимко. Проте на початку засідання Бурачок відмовився від обох попередніх захисників і обрав собі нового адвоката - Сергія Благодира.

Захисник відразу зачитав заяву в якій йшлося про те, що йому потрібно ознайомитись з матеріалами досудового розслідування. Проте, за словами адвоката, йому ці матеріали у військовій прокуратурі не надали. Тож просить долучити до матеріалів справи його листа до прокуратури і відповіді, а також врахувати це під час розгляду справи.

У свою чергу військовий прокурор зазначив, що після завершення досудового розслідування такі матеріали кримінального провадження направляються до прокурора. У разі необхідності захиснику можуть надати копії матеріалів для ознайомлення.

Оскільки, стороні захисту необхідно ознайомитись з матеріалами кримінального провадження, суд відклали до 29 січня 15 години.

До теми: Затриманий на хабарі війт Підлужжя визнає вину і хоче угоду

Справу війта Підлужжя вже передали до суду. Звинувачують у зловживанні впливом

Подробиці затримання сільського голови Підлужжя на хабарі