Після святкування з другом прикарпатський студент позбувся мобільника і грошей


До Калуського відділу поліції звернувся 23-річний мешканець одного із сіл району. Хлопець повідомив про те, що з його кімнати, яку він винаймає в гуртожитку, невідомий викрав 1230 гривень та мобільний телефон.

У розмові з правоохоронцями заявник розповів, що напередодні до нього в гості заходив приятель і вони разом розпивали алкогольні напої. Уже вранці він виявив відсутність свого мобільного телефону та коштів у сумі 1230 гривень.

При перевірці з’ясувалося, що 25-річний чоловік дійсно був у потерпілого у гостях. Коли той заснув, злодійкуватий гість, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, привласнив мобільний пристрій господаря та гроші після чого спокійно пішов додому. Мобільний телефон вилучено та передано законному власникові на зберігання.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Інформує Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.