Пластикові картки на заміну традиційним паспортам


Пластивкові картки на заміну традиційним паспортам. ID-документи можна буде отримати у Центральному відділення ЦНАПу. Задля цього міська влада закупила необхідне обладнання та відповідне програмне забезпечення.

В мерії переконані, це підвищить якість надання адмінпослуг та суттєво поповнить міську казну. Адже 70-відсотків адміністративних зборів повертатимуться до бюджету, пише ВЕЖА.

Пластиковий паспорт видається особам, які досягнули 14-річного віку. Перше виготовлення ID-карти безкоштовне. Вартість наступних паспортів коливатиметься відповідно до терміновості отримання документу. Процедура заповнення бланку триває не більше 10-ти хвилин.

Пластикові паспорти видаються з січня минулого року. Вони зручні у використанні, стверджують фахівці. З їх допомогою відбувається оперативна ідентифікація громадян. А це відкриває широкий спектр надання адмінпослуг для власників ID – карток, кажуть представники ЦНАПу . Адже вся необхідна інформація про особу зберігається на електронному безконтактному носієві.

Запровадження ID-карт, як внутрішніх паспортів, є однією з умов візової лібералізації з ЄС. З березня в ЦНАПІ видаватимуть і закордонні паспорти.