Поблизу Водяного окупанти застосували 122-мм артсистеми – штаб АТО


За минулу добу відбулося 20 фактів ведення бойовиками вогню по опорних пунктах підрозділів ЗС України, переважно у темну пору доби. В результаті ворожих обстрілів двоє українських бійців зазнали поранень.

Оперативна обстановка у районі проведення АТО залишається без змін, прес-центр штабу АТО у Facebook у зведенні за 2 липня 2017 року.

«Приморський напрямок. Перші ворожі постріли пролунали вчора близько 19.00 години. Втім, порушити хитке перемир'я на цьому напрямку окупанти вирішили гучно. Вони випустили майже два з половиною десятки снарядів зі 122-мм артилерійських систем по наших позиціях в районі Водяного. Згодом злочинці декілька разів обстрілювали зі стрілецької зброї українських воїнів в районі Лебединського. Поблизу Павлополя та Гнутового противник бив з гранатометів різних модифікацій. По наших опорних пунктах неподалік Новотроїцького найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Всього тут зафіксовано 8 ворожих збройних провокацій», – йдеться у зведенні.

Також на Донецькому напрямку сім разів вчора бойовики відкривали вогонь на лінії від південного передмістя Авдіївки до околиць тимчасово окупованої Горлівки. Зокрема, в районі Зайцевого ворог вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП. Також з різних систем піхотного озброєння окупанти обстрілювали українських воїнів у передмісті Авдіївки, на підступах до Кам'янки та неподалік Верхньоторецького. Окрім того, поблизу Авдіївки незаконні збройні формування застосовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм.

А на Луганському напрямку підконтрольні Росії банди 5 разів вдавались до збройних провокацій проти українських захисників. Зокрема, ще до світанку і пізно ввечері бойовики з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів відкривали вогонь по наших опорних пунктах в районі Станиці Луганської. З гранатометів противник обстрілював укріплення українських підрозділів поблизу Щастя та селища Жовте. А районі Бахмутської траси ще на світанку минулої доби окупанти застосовували 120-мм міномети, з яких били по оборонцях Кримського.