Поки косівчанка приміряла одяг злодійка поцупила у неї гаманця


До поліції звернулася 66-річна місцева мешканка і повідомила про те, що перебуваючи в райцентрі у одному з магазинів хтось викрав із її сумочки 2000 гривень, яку вона залишила без нагляду, приміряючи одяг.

Проведеними заходами та інформації, вилученої з камер відеоспостереження, правоохоронці встановили особу зловмисниці. Нею виявилась 59-річна мешканка одного із сіл району.

Як з’ясувалося, потерпіла, перебуваючи в магазині, залишила сумочку на підвіконнику біля примірочної. Безпечністю жінки скористалася інша відвідувачка магазину, котра викрала з неї грошові кошти в сумі 2000 гривень та з місця події втекла. Проте правоохоронці встановили особу зловмисниці.

При спілкуванні зі слідчим лиходійка зізналася у крадіжці та розповіла, що крадені кошти мала намір витратити на власні потреби, але не встигла їх вилучили.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті їй загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області