Поки мешканка Богородчанщини поралась на городі, сусід поцупив з будинку гаманець


До поліції звернулася 27-річна мешканка одного із сіл району з повідомленням про те, що невідома особа вільним шляхом зайшла до її житлового будинку, звідки викрала близько 2 200 гривень, котрі знаходилися в гаманці в тумбочці.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 38-річний односелець потерпілої, який уже притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Як з’ясувалося, зловмисник проходив повз господарство потерпілої та помітив її чотирирічну доньку на подвір’ї.

Від неї дізнався, що матір порається на городі, а в будинку нікого немає. Скориставшись із ситуації, чоловік через відкриті двері зайшов до будинку та викрав гроші, які знаходилися у гаманці в тумбочці. Після чого поспіхом покинув місце події. На підставі зібраних обґрунтованих доказів вчинення крадіжки лиходій зізнався правоохоронцям у скоєному та розповів, що крадені кошти мав намір витратити, але коли дізнався що його розшукують правоохоронці то викинув їх.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції цієї статті мінімальне покарання передбачено у вигляді штрафу, а максимальне – позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області