Поліцейські та медики Івано-Франківщини обговорили шляхи співпраці


Сьогодні, 27 квітня, у Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області відбулася робоча зустріч з керівництвом підрозділів охорони здоров'я, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Івано-Франківській області.

Зустріч відбулася за участю т.в.о. заступника начальника ГУНП в області Олега Йосипіва, заступника начальника УПО в області Володимира Степуляка, головного лікаря Комунальної організації «Станції швидкої невідкладної медичної допомоги Калуської міської ради» Василя Романюка, головного лікаря Комунального закладу «Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги» Ігоря Ковалюка, головного лікаря Комунального закладу «Івано-Франкіського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирона Матейка, інформує СК ГУНП в Івано-Франківській області.

Під час робочої наради керівництво ГУНП довело до медичних працівників Алгоритм першочергових дій оператора служби «102» диспетчерів оперативного чергового ГУНП у разі отримання повідомлення про правопорушення, яке щойно вчинене або триває.

Крім того, усі присутні обговорили питання налагодження механізму дієвої взаємодії щодо забезпечення безпечних умов надання медичними працівниками допомоги громадянам, установлення прямого з'єднання між диспетчером «103», бригадою екстреної медичної допомоги та поліції. А також опрацювали питання про укладання договорів з поліцією охорони щодо забезпечення медичних працівників засобами передачі до поліції тривожних сигналів про протиправні посягання на їх життя і здоров'я під час здійснення ними професійної діяльності.