Поліція - не фея: Франківців закликають не викликати патрульних рятувати котів


Заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк каже, що викликів більшає, а патрульних - меншає.

"Так, на вулицях Івано-Франківська дійсно стало менше патрульних. І менше машин. Це тому, що люди йдуть в інші підрозділи чи ближче додому. Зрештою, просто звільняються, нехай і небагато.  А викликів - не менше. Виклики - різні. Ми дякуємо громаді міста за довіру. Але є виклики, які жодного відношення до патрульної поліції не мають. А ми реагуємо. Їдемо, шукаємо заявників, слухаємо, пояснюємо, що краще зробити. А це - час. Час, який дуже дорогий. Бо на черзі - ще виклики. Так, вони на черзі, бо опрацьовувати їх нема кому", - пише на своїй сторінці у мережі Facebook Сердюк. 

Патрульний зауважує, що у випадку пожежі потрібно викликати рятувальників, а якщо прорвало трубу -  допоможуть комунальники.

"Лежить людина - викличте швидку. Звісно, поліцейські приїдуть, оглянуть і навіть нададуть невідкладну домедичну допомогу, та все-одно викличуть медиків. Ми не ділимо мешканців на групи, але виклики — сортуємо. Грабежі, бійки погрози — пріоритет. Бо ми стоїмо на захисті. Тому першочергово опрацьовуємо саме їх. Поліція - не добра фея, яка все зробить. Так, ми сервісна служба, але нам треба об'єднуватись і будувати свідоме громадянське суспільство, спільно. Де кожен робитиме свою роботу для спільної мети. Маємо різні виклики, реагуємо на всі й будемо так робити і далі. Будемо якісно їх опрацьовувати", - підкреслює заступник очільника патрульної поліції.

Олег Сердюк також нагадує, що в Івано-Франківську триває набір до лав патрульної поліції. 

"Маєте ідеї для змін на краще - приходьте, робота є для кожного!", - закликає полісмен. 

Заявку можна заповнити тут: http://80.91.161.100/

До теми: На «Німецькому озері» помер молодий лебідь. Патрульні шукали сліди вбивства