Поліція не знайшла вибухівки на франківському летовищі і відкрила кримінальну справу


Сьогодні, 10 листопада, о 11:40 год. до Івано-Франківського відділу поліції надійшло повідомлення від диспетчера аеропорту м. Івано-Франківська, про те, що них зателефонував невідомий та повідомив про замінування автомобіля, який знаходиться на стоянці.

На місце події одразу ж виїхали слідчо-оперативна група, працівникивибухотехнічної, кінологічної служб та працівники МНС. Експерти-вибухотехніки негайно розпочали проведення перевірки на наявність у зазначеному місці вибухонебезпечних пристроїв та евакуювали людей. В результаті ретельних пошуків вибухівки не виявлено.

За цим фактом слідчим підрозділом Івано-Франківського відділу поліціїрозпочато кримінальне провадження, відповідно до ч.1 ст.259 (Завідомонеправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чипошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, за якіпередбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Наразі правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осібзловмисників. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області.