Поліція охорони на Івано-Франківщині запрошує на роботу учасників АТО


Третього березня в Управлінні поліції охорони Івано-Франківської області відбувся круглий стіл на тему «Допомога демобілізованим учасникам антитерористичної операції з питань працевлаштування». На захід була запрошена керівник Центру допомоги учасникам АТО Наталя Перцович.

Розпочав захід начальник Управління поліції охорони в Івано-Франківській області полковник поліції Михайло Чорнописький, який розповів, що ініціаторами заходу є Міністерство внутрішніх справ України, Поліція охорони та Всеукраїнський Центр допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, які об’єднали зусилля заради працевлаштування демобілізованих учасників АТО.

- За словами організаторів, захід має на меті обговорення порядку працевлаштування та шляхи допомоги для ветеранів антитерористичної операції, які потребують соціального захисту та опікування, - зазначив Михайло Федорович.

- Ми пропонуємо вакансії молодшого начальницького складу, а також вільнонаймані посади – загалом їх кількість становить 41 одиницю, зокрема – 21 посада молодшого складу поліції та відповідно 20 – посади цивільних охоронників.

Також Михайло Федорович проінформував, що Поліція охорони має два професійних училища у Вінниці та Рівному, де претендентам на вакантні посади пропонується, за потреби, здійснити підготовку чи перепідготовку учасників АТО на професії охоронної сфери, щоб вони могли працювати в системі. До речі, навчатися у вказаних навчальних закладах їм пропонується за кошти підпорядкованих підрозділів охорони.

Підсумовуючи виступи учасників круглого столу, Михайло Федорович підкреслив, що вказані заходи – невелика частка їхнього вкладу у підтримку та допомогу демобілізованим учасникам АТО.

В свою чергу, пані Наталя подякувала учасникам круглого столу та звернула увагу на необхідність соціальної адаптації та допомоги цим людям, які пережили страшні часи нашої історії.

З питань працевлаштування ветерани АТО можуть телефонувати на телефон довіри Нацполіції за номером:

(044) 256-17-20, або звертатися за номером в місті Івано-Франківськ: 38 (0342) 556020, E-mail: mvk@mvk.if.ua.