Поліція попередила прикарпатців: Перекриття доріг караться штрафом


Неодноразові акції протесту мешканців Прикарпаття у спосіб перекриття чи часткового обмеження дорожнього руху на автодорогах державного значення у різних населених пунктах області створюють затори у процесі дорожнього руху та викликають обурення серед подорожуючих.

Аби звернути увагу громадян та попередити їх поліція Івано-Франківщини повідомляє, що такі дії є кримінальним правопорушенням.

"Відомості за фактами блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України. Покаранням за такі дії, відповідно до санкції статті, є штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до 6-ти місяців, аж до обмеження волі на строк до трьох років. Тож, застерігаємо мешканців області утриматися від таких порушень, щоб не потрапити у конфлікт із законом", - інформує Сектор комунікації поліції в Івано-Франківській області.

Як відомо, наступного тижня мешканці кількох сіл Надвірнянщини будуть перекривати дорогу обласного значення Надвірна-Бистриця. Селяни вимагають виділити кошти та розпочати ремонт цієї дороги.