Поліція розшукує прикарпатця, що розрахувався за Iphone-6 фальшими євро


В одному із сіл району під час купівлі мобільного телефону марки "Iphone-6" нечистий на руку покупець розрахувався за придбання товару валютою, яка містить ознаки підробки.

З такою заявою до поліції звернувся 21-річний житель Рожнятівського району вказавши, що подія сталася минулого місяця. Потерпілий пояснив, що він, через Інтернет мережу продавав свій мобільний пристрій. Придбати дороговартісний мобільник виявив бажання житель Калуша, з яким він домовився заздалегідь та зустрівся.

Узгодивши ціну, покупець заплатив за товар 300 євро купюрами номіналом по 50 євро. Пізніше заявник виявив, що гроші несправжні, тобто банкноти містять ознаки підробки. У зв’язку з цим він звернувся до поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання… або збут підроблених грошей…) Кримінального кодексу України.

Наразі у цій справі призначено проведення експертизи на встановлення факту підробки валюти та проводяться розшукові заходи особи-збувача для з'ясування шляхів розповсюдження підроблених грошей. Триває слідство.