Поліція відкрила два кримінальні провадження через порушення на футбольному матчі


Дії зловмисників кваліфіковані за статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за хуліганство та опір правоохоронцям.

Вчора, 20 вересня, на стадіоні «Рух» у Івано-Франківську відбулася гра між місцевою командою «Прикарпаття» та львівськими «Карпатами» на Кубок України. Публічний порядок і безпеку під час гри забезпечували майже 300 працівників підрозділів ГУНП в області, Управління патрульної поліції м. Івано-Франківськ, військовослужбовці Національної гвардії. Допомагали і придані сили із числа Громадських організацій. Після поразки львівської команди у першому таймі її вболівальники почали грубо порушувати громадський порядок, хуліганити, кидати фаєри. Матч було припинено. Відтак, у кінці гри, після програшних результатів «Карпат» фани почали сходити з трибун, подолавши огородження вийшли на поле та, застосовуючи піротехнічну продукцію, кидали камінням у правоохоронців, силоміць намагаючись прорвати «кордон» правоохоронців. Завдяки злагодженим діям правопорушення припинено, інформує прес-служба Нацполіції в області.

У результаті правопорушники заподіяли трьом працівникам поліції тілесні ушкодження. Інших звернень про потерпілих до поліції не надходило.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із правовою кваліфікацією ч.3 ст.296 (Хуліганство) та ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.