Поліція закликає франківців не довіряти інформації телефонних шахраїв


Лиходії вишукують громадян, які через свою необізнаність та беззастережну довіру надають особисті відомості банківських карток нібито працівникам банків, які легко крадуть з їх рахунків гроші.

Нещодавно до поліції за допомогою звернулись 60 та 70-річного віку жителі міста, які таким способом втратили гроші. Зокрема, 70-річна жінка втратила майже 2 тисячі гривень, а чоловік – 40 тисяч, передає прес-служба прикарпатської поліції.

Як вказали потерпілі, їм на мобільний телефон подзвонили невідомі і, представившись працівниками банку, повідомили про заблокування банківських карток. Щоб розблокувати картку, невідомий голос у слухавці впевнено повідомив, що для цього потрібно провести декілька операцій. Не перевіривши інформацію, якою пройдисвіти часто обдурюють людей, потерпілі несвідомо вказали таємні дані карток, а пізніше виявили, що з їх рахунків пропали грошові кошти в загальній сумі близько 42 тисяч гривень.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Запам’ятайте, свої банківські дані ви не повинні повідомляти нікому за жодних обставин, навіть дійсним працівникам банківських установ. Ці дані не підлягають розголошенню, в інакшому разі ви втратите всі свої заощадження. Поліція на реальних прикладах застерігає громадян від подібних вчинків.