Поліція закликає прикарпатців не залишати велосипеди без нагляду


Зазвичай, щорічно з настанням весняно-літнього сезону збільшується кількість крадіжок велосипедів. У більшості їх випадків прикарпатці залишають велосипеди без нагляду, не закріплюють їх, тож злодії користуються легко доступністю та викрадають чуже майно.

Велосипеди крадуть або з метою перепродажу, в тому числі по частинах, або з хуліганських намірів — покататися й кинути. Причому крадуть велосипеди як сучасного виробництва, так і старих марок. Найчастіше викрадають з під’їздів будинків, з-під крамниць, приватних будинків чи громадських закладів.

Правоохоронці закликають громадян не легковажити і не залишати без нагляду свої засоби пересування. Для того, щоб викрасти двоколісник багато часу не потрібно, тож залишати їх треба у безпечному місці.

Щоб уникнути крадіжок поліція рекомендує:
- не залишайте велосипед без нагляду в під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях. Якщо все ж доводиться це робити, то обов'язково прикріплюйте свої транспортні засоби спеціальним замком з ланцюгом до металевих турнікетів, поручнів;
- якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісника, попросіть тих, кому довіряєте, приглянути за ним;
- потрібно залишати транспортний засіб у полі огляду камер відеоспостереження, якщо такі є поблизу.

Будьте пильні та обережні й тоді ваш двоколісний транспорт не потрапить до рук зловмисників, а ви уникнете неприємностей.