Поліція затримала всіх шістьох бандитів, які вбили дружину сільського голови Стратина


Кримінальне провадження за цим фактом скеровано до суду Слідчим Управлінням ГУНП в області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2017 року раніше неодноразово судимий житель Івано-Франківської області з метою незаконного збагачення та наживи в особливо великих розмірах шляхом вчинення розбійних нападів на жителів Івано-Франківської та сусідніх областей, вирішив створити організовану групу, озброїти її членів вогнепальною зброєю і, таким чином, створив угрупування до складу якого залучив своїх знайомих. Про це повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

В подальшому у складі угрупування безпосередньо приймав участь. В березні 2017 року зловмисники вчинили розбійний напад на помешкання подружжя жителів Рогатинського району, в ході якого, вимагаючи інформацію про місце знаходження грошових коштів, умисно позбавили життя дружину потерпілого та заволоділи їхнім майном.

Крім цього, підозрювані у 2017 році вчинили розбійний напад на помешкання жительки Рожнятівського району, в ході якого зв’язали потерпілу та заволоділи належними їй ювелірними виробами на значну суму.

Пошуковими заходами поліції шістьох зловмисників було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, що протягом 2017 року підозрюванні із застосуванням вогнепальної зброї вчинили умисне вбивство із корисливих мотивів (п.6 ч.2 ст.115 ККУ), ряд розбійних нападів (ч.4 ст.187 ККУ), та інших злочинів. Крім того, зловмисники ретельно готувались до вчинення розбійних нападів та крадіжок на території області.

Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Калуського міськрайонного суду.

До теми: Ще одного із банди, що напала на хату прикарпатського війта взяли під варту

У поліції розповіли, як затримували банду, що напала на оселю прикарпатського війта