Полінці потрібна здорова мама: Мешканка Прикарпаття потребує допомоги небайдужих


Таня Черних,як будь-яка молода мама, жила,працювала, виховувала маленьку донечку. Коли в грудні 2015 року захворіла на ангіну й гадки не мала, яка підступна хвороба криється в ній.

Здавалось би хвороба відступила. Але тривалий час змінювалась температура тіла й жінка змушена була звертатись до різних лікарів. Про це в соцмережі Facebook пише прикарпатська журналістка Наталя Харів.

Раптово в квітні 2016 року жінці стало гірше – з’явилася висипка по всьому тілі, збільшились лімфовузли, підвищилась температура. 29 квітня почула страшне –гостра лімфобластна лейкемія. Діагноз цей чула неодноразово, адже допомагала чим могла діткам, що борються з цією недугою. Й уявити не могла, що таке може статись з нею. 

«Це був удар . Я плакала, кричала несамовито від того, що я можу померти й залишити свою кровиночку. Знала, що на лікування потрібні шалені гроші, яких ні в мене, ні в моїх рідних нема. Знала, що потрібно тікати лікуватись за кордон», - розповідає Таня.

Жінка й справді прагнула лікуватись в Польщі, але коли дізналась які кошти необхідні, зрозуміла що прийдеться розпочати лікування в рідному місті.

За допомогою знайомих та незнайомих небайдужих людей жінці вдалося пройти курс хіміотерапії в відділенні гематології Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. На всі обстеження та лікування вже витрачено близько мільйона гривень. Вдалося ввійти в стан ремісії. 

«Мені невимовно боляче від того, що моя дитина може залишитись без мене. Я прошу Бога, щоб Він витяг мене з цієї прірви і щоб моя дитина була щаслива, щоб я могла дарувати їй свою любов і тепло, бо це для дітей найголовніше», - продовжує розповідь Таня.

Зараз, як каже, пройдена половина шляху. Але молодій жінці потрібна ще трансплантація кісткового мозку. В червні жінка пройшла обстеження в інституті гематології і трансплантації м.Варшави. За результатами обстеження донором може бути її рідний брат. На саму ж операцію необхідно 100тисяч доларів.

Світлина від Наталії Харів.

31 липня Таня лягла на черговий курс хіміотерапії, на який необхідно щонайменше 20 тисяч гривень. У вересні Таня знову збирається до Варшави, а це ще 50 тисяч гривень. І з відкритим серцем та щирою душею Таня Черних звертається до українців в Україні та за її межами допомогти зібрати необхідні суми – 50 тисяч гривень і 100 тисяч доларів.

Як не прикро констатувати, але більшість благодійних фондів, які є в Україні відмовляються допомагати дорослим онкохворим. Не допомагають їм і багатії. Бо вони ж воліють допомагати лише для реклами та й лише в певний період часу, як, наприклад, передвиборчі кампанії для політиків. Таня вірить, що в світі є ще люди які охоче допоможуть їй подолати хворобу, зберегти життя, адже вона потрібна своїй Полінці. 

Звісно, хвороба дається взнаки і жінка не може працювати фізично. Отримала першу групу інвалідності, піклується про неї мама, яка вже пенсіонерка. Отак і живе, надіючись на нас з вами, на те, що подолає ту підступну хворобу, не проводитиме весь час в лікарняних палатах, а обов’язково стане щасливою.

Реквізити для допомоги Приватбанку: гривня 4149 4978 3630 2804 Черних Т.В.
долар 4149 4978 7066 2469 Черних Є.П.
євро 5168 7426 0488 2682 Черних Є.П.
Тел. мами 0975923795 Черних Є.П.
Американський сайт для допомоги в доларах з-за кордону https://www.gofundme.com/helpTatianasurgery