Політолог з Прикарпаття прогнозує ще одну масову хвилю еміграції українців


Масова еміграція як у 90-ї чекає Україну вже у найближчі роки. Ще більше українців виїде закордон у пошуках кращої долі.

Таку думку на своїй сторінці в мережі висловив політолог з Прикарпаття Юрій Палійчук. За його словами, все більше українців вирішують покинути рідну країну, незважаючи на більш-менш забезпечене життя.

"Два тижні тому один знайомий емігрував у Польщу всією сім’єю. Хоча в Україні у нього був весь набір успішної, як на свої роки, людини – власне житло, автомобіль, хороша робота, відпочинок декілька разів на рік і т.д.. Інша близька мені людина згортає бізнес і готується до виїзду в Штати і можливо там почне усе з початку. Ще одна близька людина, яка багато років віддано працює на держслужбі, розповіла, що минулого тижня з його підрозділу пішло двоє толкових людей, які вели важливі проекти. Бо зарплата на рівні касира супермаркету не мотивує на звершення на благо держави", - резюмує політолог.

Водночас, Палійчук нагадує нещодавні  запевнення віце-прем'єр-міністра Розенка.

"Мій хороший знайомий Павло Розенко каже, що економіка Україна пройшла дно і почала рости. Щоправда, він те саме говорив ще 2 червня, але якщо спитати будь-кого з бізнесменів, окрім хіба Іванчука, Грановського і Порошенка, він скаже, що наша економіка кожного тижня пробиває нове дно. А тим часом Польща в найближчі роки готова прийняти два мільйони українців. Це означає, що і з вашого оточення по одному почнуть зникати люди, які ніколи не думали про еміграцію. Хтось відправить дитину вчитися в польський університет, бо це дешевше. Хтось втомиться за 150 євро працювати тут головою і поїде туди трудитися руками за 600, як це вже було в 90-х. А хтось просто захоче жити в нормальній країні, з нормальними дорогами і лікарнями.

Таким чином, за пару років українська мрія перетвориться з «освіта-робота-квартира-дача-машина-депозит в банку» на «загранпаспорт-вивчення мови-гроші на перший час-еміграція». А років за 10-20 Україна буде нагадувати нинішнє село, у якому навіть за великі гроші ти не знайдеш людину, яка може поколоти дрова. Бо всі здорові мужики виїхали в міста, або на заробітках по світу. А в селі залишилися одні пенсіонери, інваліди і пияки", - написав Юрій Палійчук.