Половину дерев у Франківську мають понад 60 років


На видалення аварійних дерев та їх корчування з міського бюджету виділено 699 тис. 996 грн., на обрізку дерев та кущів – 399 тис. 999 грн., висаджування дерев та кущів – 149 тис. 950 грн.

Про це сьогодні, 29 червня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Даних коштів є недостатньо, адже в місті 38 тис. дерев, 50% з яких мають 60 років і їх потрібно оновлювати, бо під час негоди вони падають», - зауважив комунальник.

Згідно даних департаменту ЖКГ, в місті є 380 аварійних дерев, з них 116 дерев вже зрізано. Комунальники планують завершити всі роботи до кінця літа.

Заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що Івано-Франківськ – одне з найменш зелених міст в Україні, тож потрібно замість зрізаних дерев садити нові.

«Необхідно зробити інвертаризацію території. Нові дерева потрібно садити на місцях зрізаних, на облагороджених територіях, нових скверах, адже це легені міста та здоров’я мешканців», - зазначив чиновник.