Польські студенти пройшли ознайомчу практику на нафтогазових об`єктах Прикарпаття


У рамках підписаної Угоди про співпрацю між Краківською гірничо-металургійною академією ім. С. Сташица (AGH, Польща) та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу з 10 по 19 липня 2017 р. на базі Інституту нафтогазової інженерії ознайомчу практику пройшли 10 студентів факультету буріння, нафти і газу AGH.

Під час першої зустрічі з польськими студентами в університеті директор ІНГІ О. Ю. Витязь ознайомив їх із програмою практики та провів інструктаж з безпеки під час перебування на виробничих об’єктах. Польські практиканти мали можливість відвідати Геологічний музей університету та навчально-наукові лабораторії кафедр ІНГІ. До роботи з польськими студентами були залучені висококваліфіковані працівники кафедр:   доценти О. Сусак, В. Возний, асистент М. Псюк, старший викладач М. Олексюк та аспірант В. Токарук.

Згідно програми вони супроводили та знайомили практикантів з Польщі з нафтогазовими об`єктами Прикарпаття. Також поляки побували на об’єктах НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», газопромислового управління «Львівгазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування»,  Богородчанського ЛВУ МГ та ВУ ПЗГ УМГ «Прикарпаттрансгаз». Цікавою та корисною для студентів була поїздка на  свердловину «Бистрицька-1» (Львівська обл., Дрогобицький р-н) ТОВ «Бурова компанія «Горизонти». Багатим на враження виявився візит до музею нафтопромислів Галичини.

В останній день практики відбулася зустріч польської делегації з керівництвом Інституту нафтогазової інженерії, під час якої директор інституту вручив кожному студенту-практиканту сертифікат. Польські студенти подякували керівництву ІФНТУНГ та ІНГІ  за відмінну організацію практики й отримані знання.