Помер перший головний редактор газети "Галичина" Богдан Галюк


Відійшов у вічність перший головний редактор газети «Галичина» Богдан Галюк.

"Богдан Галюк був професіоналом найвищого ґатунку, мудрим і відповідальним керівником, чуйним і доброзичливим, вірним другом і добрим порадником, гарним наставником для багатьох журналістів краю. Сумуємо. Щиро співчуваємо родині покійного Богдана Павловича. Хай земля йому буде пухом, а Небеса приймуть його душу в свої обійми", - йдеться на стонці НСЖУ

Панахида за упокій душі Богдана Галюка відбудеться в четвер, 3 травня, у Будинку скорботи в Івано-Франківську (вул. Ребета, 3). Поховають покійного того ж дня в його рідному селі.

Довідково: Богдан Галюк уродженець Сільця Тисменицького району, після закінчення десятирічки працював на різних роботах. У ті ж роки захопився поезією. Перші його вірші були опубліковані в галицькій районці. Здібного юнака запросили на посаду кореспондента в редакцію цього ж видання. Був також фотокореспондентом, завідувачем відділу. 

Богдан Павлович Галюк здобув вищу журналістську освіту. Згодом завідував відділом в обласній молодіжній газеті, працював у газеті «Прикарпатська правда» завідувачем відділів, заступником головного редактора.

1977 року за публікації на сторінках обласних періодичних видань, які були видані окремими книгами, Богдан Галюк був нагороджений орденом «Знак Пошани». Того ж року став членом Спілки журналістів. Першим в області удостоєний почесного звання «Заслужений журналіст України» (1986 р.). 

1990-го Богдан Павлович став одним з організаторів і головним редактором першої в Україні незалежної газети «Галичина», яку очолював десять років. Нагороджений також орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.