Помер викладач Прикарпатського університету


В Івано-Франківську помер кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України, члена спілки дизайнерів України, професор Станіслав Шумега.

Похорон відбудеться 6 листопада (понеділок) об 11.00 год. у Будинку скорботи (м. Івано-Франківськ, вул. Ребета, 3).

Станіслав Шумега  був першим завідувачем кафедри дизайну, яку очолював з 1999 по 2009 рр.

Довідково: Станіслав Шумега народився 8 лютого 1934 року в Монастириському районі Тернопільської області. Після закінчення Львівського лісотехнічного інституту трудову діяльність розпочав з 1959 року у вищому професійному училищі № 3 викладачем технології та конструювання художніх меблів, а з 1977 року - заступник директора по навчально-виробничій роботі в цьому ж училищі, одночасно працюючи за сумісництвом асистентом кафедри образотворчого мистецтва, графіки та художньої праці Івано-Франківського педагогічного інституту імені Василя Стефаника. 

З 1991 році - доцент кафедри графіки і декоративно-прикладного мистецтва. 

З травня 1993 року - доцент кафедри декоративно-прикладного мистецтва художнього факультету Прикарпатського університету.

В травні 1999 року переведений на посаду професора і призначений завідувачем кафедри образотворчого мистецтва і дизайну. 

З 2005 року - завідувач кафедри дизайну художнього факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.