Помста колишній тещі? В поліції розповіли деталі підриву косівського ресторану


У ніч на 6 вересня у Косові група чоловіків підірвали ресторан "Старий Косів". Правоохоронці затримали підозрюваних вже за 9 годин.

Про це сьогодні, 7 вересня на прес-конференції розповів начальник кримінальної поліції ГУНП в області Ігор Мартищук. Це четверо чоловіків віком від 23 до 60 років - замовник, посередник та двоє виконавців.  Двоє з них мешканці Косівського району, ще двоє (виконавці) - Закарпатської області. Слід зауважити, поліція також затримала водія, який підвозив виконавців. Втім, його причетність до злочину не доведена, тож його відпустили.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 («Умисне знищення або пошкодження майна») КК України.

"Замовником підриву був мешканець Косівщини. Його затримали з грошима, які він повинен був передати виконавцям. Окрім того правоохоронці затримали й посередника. Виконавцями були мешканці сусідньої області", - зазначив Мартищук.

При обшуку в одного з затриманих (на Закарпатті) вилучили пістолет в боєприпаси. А також деталі для виготовлення вибухівки. В іншого закарпатця - тротил та інші деталі до вибухівки. Причини підриву правоохоронці не називають, поки триває слідство.

Втім, заступниця начальника відділу прокуратури області Юлія Баландіна зауважила, що власниця ресторану, яка виступає потерпілою стороною - колишня теща замовника злочину.

За словами правоохоронців, такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.