Понад 12 тисяч франківців отримують пільги на оплату комуналки


В Івано-Франківську 12053 особам призначено різноманітні пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це сьогодні, 4 вересня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Чиновник розповів, що 100-відсоткова знижка надається учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років, таких у Франківську є 100 чоловік та особам з інвалідністю війни – 693 чоловіки. 75-% знижка надається учасникам бойових дій – 2901 (чол).

50% надається учасникам війни, членам сімей загиблих ветеранів війни, членам сімей загиблих учасників АТО, багатодітним сім’ям, людям, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та іншим пільговим категоріям. Також 25-% знижку надають дітям війни.

«Також виплачуються соціальні стипендії. Їх призначачено учасникам бойових дій та їхнім дітям, внутрішньо-переміщеним особам, людям з інвалідністю (1 та 2 групи), дітям з малозабезпечених сімей, дітям чиї батьки є шахтарями а токож дітям-сиротам та дітям позбавлені батьківського піклування», - додав Василь Семанюк.

Так, з початку року було виплачено 6 мільйонів 103 тисячі 439 гривень. Окрім того, в міському бюджеті було закладено 8 мільйонів 300 тисяч гривень на відшкодування витрат пов’язаних з наданням пільг за оплату комуналки. Так, за вісім місяців цього року за кошти міського бюджету для надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг відшкодовано 5 мільйонів 258 тисяч 57 гривень.