Понад 160 франківок пройшли безкоштовне обстеження у гінеколога


14 травня, в Івано-Франківську стартувала програма, спрямована на збереження жіночого здоров’я «Дій сьогодні».

Цей захід викликав неабияке зацікавлення серед мешканок міста. Щоденно, протягом першого тижня, з 8:00 до 13:00, до п’яти поліклінік та трьох жіночих консультацій звернулось понад 160 жінок, які пройшли огляд у гінеколога, зробили загальний аналіз крові, УЗД- обстеження, а також були направлені на кольпоскопію та мамографію. Варто зауважити, що за перший тиждень участь у програмі взяли жінки різного віку, від 25 до 55 років і старші. Про це інформує Івано-Франківська міська рада.

Зазначена програма триватиме цілий місяць, до 14 червня включно. Протягом місяця жінки, в рамках цього заходу, мають можливість безкоштовно і, не записуючись на електронну чергу, пройти огляд. Окрім того, програма організована так, що всі зазначені обстеження можна зробити, не покидаючи приміщення обраної поліклініки (незалежно від прописки). Також, щопонеділка жінки можуть пройти безкоштовну діагностику щодо зайвої ваги та виміряти індекс маси тіла у медичному центрі «Космолюкс».

«Знаю, як нелегко сьогодні жінці знайти час для себе. Ми намагаємось встигнути все, але для найціннішого, нашого здоров’я, часу не вистачає. Постійно відкладаємо «на завтра» рутинний візит до лікаря. Але маємо діяти вже сьогодні! Візьміть участь у місяці жіночого здоров’я і зробіть крок у здорове майбутнє!», - розповідає ініціатор дійства Оксана Савчук.