Понад 18 тисяч селян знайшли роботу за допомогою Служби зайнятості


Для ринку праці Івано-Франківщини характерне переважання сільського населення. Значну частку у загальній чисельності безробітних становить сільське населення, в тому числі жителі гірських територій.

Протягом січня-жовтня 2017 року чисельність безробітних, які проживають у сільській місцевості, склала 57,4% від загальної чисельності зареєстрованих безробітних.

Служба зайнятості області ставить завдання максимально задіяти сільських мешканців до різних активних форм, що мотивують до зайнятості.

Протягом 10 місяців 2017 року послугами служби зайнятості скористались більше 29 тис. громадян, які проживають у сільській місцевості, з них 18,2 тис. були працевлаштовані, у тому числі 354 особи - шляхом компенсації роботодавцю єдиного соціального внеску за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, професійне навчання проходили 3,6 тис. осіб, 7,6 тис. осіб брали у громадських та інших роботах тимчасового характеру, інформує директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

З метою сприяння безробітним у започаткуванні власної справи,  у тому числі громадянам, які проживають у сільській місцевості, протягом січня-жовтня  2017 року фахівцями служби зайнятості області проведено 233 заходи з орієнтації безробітних на підприємницьку діяльність, в яких взяли участь 2,3 тис. осіб, в т.ч. 23 дні відкритих дверей центрів зайнятості щодо сприяння організації та здійсненню підприємницької діяльності за  участю представників територіальних органів Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області та управлінь юстиції. Серед учасників заходів 1434 особи - жителі сільської місцевості.

Протягом січня-жовтня 2017 року 14 безробітних, які проживають в сільській місцевості, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю і за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу.