Понад 60 відсотків франківських платників податків звітуються через інтернет


За результатами подання податкової звітності за 9-ть місяців та ІІІ квартал 2015 року 63% суб‘єкти господарювання обласного центру подали звітність до ДПІ у м. Івано-Франківську в електронному вигляді.

Так, з 5879 платників податків 3750 скористались прогресивною формою звітування - через Інтернет. Активніше звітуються «електронкою» юридичні особи. Більш як 67% з них прозвітувались засобами E-mail. Відсоток суб‘єктів господарювання – фізичних осіб, які подали звітність таким способом, дещо менший - 61, інформує прес-служба ДПІ в області.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість платників податків, які скористались Інтернетом, зросла майже на сотню.

В аналогічному співвідношенні надходить «електронкою» і місячна звітність. Зокрема, за результатами поданої звітності за жовтень 2015 року з 5892 платників податків 3678 подали її в електронному вигляді, що становить  63%. Це, здебільшого, платники ПДВ та єдиного внеску. Зокрема, звітність по податку на додану вартість надходить до ДПІ через Інтернет стовідсотково.

Довідково: Для подання звітності в електронному вигляді необхідно отримати ключі електронного цифрового підпису. Такими ключами безкоштовно забезпечує платників ДФС України. Власники «податкових» електронних ключів зможуть не лише подати податкову звітність, а і за допомогою сервісу  «Електронний кабінет платника податків» в режимі оn-line можна отримати інформацію про їх стан розрахунків з бюджетом та подання звітності.